

Ręka do góry kto lubi upał? Ja uwielbiam – im cieplej tym lepiej i zupełnie nie przeszkadza mi to, że słońce pali, a powietrze stoi w miejscu. Chyba nie wstrzeliłam się w swój klimat, bo prawdziwego lata u nas jak na lekarstwo, ale narzekać nie będę, zawsze mogło być gorzej :). W upały gotować się nie chce, ale jeść coś trzeba. I tak w obliczu wakacyjnego lenistwa powstają szybkie, spontaniczne sałatki z tym, co akurat jest pod ręką.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie młodego szpinaku
1 opakowanie mozarelli
1 szklanka truskawek
4-5 łyżek crema di balsamico
garść prażonych płatków migdałów
WYKONANIE:
szpinak dokładnie opłukać, mozarellę pokroić w paski, truskawki przekroić na pół; całość polać crema di balsamico i posypać płatkami migdałów uprażonymi na złoty kolor;