ZIELONY KOKTAJL: SZPINAK, KIWI, SELER NACIOWY, BANAN

Udostępnij
Facebookpinterest

zielony koktajl

Festiwal zielonych koktajli trwa nieprzerwanie w moim domu. Odkrywam coraz nowsze połączenia i nie ograniczam się w żaden sposób. Dzisiaj przyszła pora na seler naciowy, którego do tej pory w żadnym koktajlu nie używałam. Połączyłam go z kilkoma garściami szpinaku i owocem kiwi, a dosłodziłam bananem. Do całości tradycyjnie dodałam niewielką ilość wody, bo lubię gdy koktajl ma konsystencję gładkiego jogurtu i nie jest przesadnie rzadki

SKŁADNIKI:

3-4 garście młodego szpinaku

1 owoc kiwi

3 łodygi selera naciowego

1 banan

woda niegazowana (ilość – w zależności od upodobań mniej lub więcej, u mnie 1 szklanka, ok. 250ml)

WYKONANIE:

wszystkie składniki umyć/obrać ze skórki, wrzucić do blendera i miksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji

Komentarze

komentarze