ZIELONY KOKTAJL: SZPINAK, AWOKADO, BANAN, JABŁKO

Udostępnij
Facebookpinterest

Zielone koktajle stają się powoli moim codziennym przyzwyczajeniem. Często zastępują pierwszy posiłek (szczególnie teraz gdy za oknem coraz cieplej, a w warzywniaku coraz bardziej kolorowo) i dają tyle energii, że spokojnie można przetrwać do lunchu. Są nie tylko smaczne i pożywne, ale przede wszystkim ekspresowe do wykonania, co przy porannym pośpiechu znacznie oszczędza czas i przyspiesza ekspedycję z domu do pracy :).

zielony koktajl

SKŁADNIKI (na 2 spore porcje):

kilka garści młodego szpinaku

1/2 dojrzałego awokado

1 jabłko ze skórką

1 banan

WYKONANIE:

wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować, w razie potrzeby dodać odrobinę wody

Komentarze

komentarze