DANIA GŁÓWNEDESERY

RACUCHY Z JABŁKAMI

By 7 października 2014 7 lipca, 2015 No Comments
Udostępnij
Facebookpinterest

racuchy z jablkami

racuchy z jablkami

Co tam amerykańskie pancakes skoro są racuchy! Smak dzieciństwa to jest to! Zwykłe, proste placuszki z jabłkami i cynamonem. Trochę jak naleśniki, trochę jak szarlotka. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Po prostu – ulubione!
SKŁADNIKI:
jak na ciasto naleśnikowe tylko trochę gęstsze
jabłka (np. szara reneta)
3-4 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
olej do smażenia
cukier puder do posypania
WYKONANIE:
gotowe ciasto łączę z cynamonem, cukrem waniliowym i jabłkami pokrojonymi w cienkie, drobne plasterki;placki smażę na dobrze rozgrzanym oleju (1 placek – 1 czubata łyżka);podaję posypane cukrem pudrem

racuchy z jablkami

Komentarze

komentarze