DO CHLEBA PRZYSTAWKI

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I KOPERKU

Udostępnij
Facebookpinterest

pasta kanapkowa z makreli i koperku

Dobra na śniadanie, dobra na kolację, dobra jako przekąska. Prosta, szybka pasta z wędzonej makreli z dodatkiem świeżego koperku i cytryny. Lubię to!
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
pęczek świeżego koperku
kilka małych, chrupiących ogórków konserwowych
pieprz zielony w ziarnach grubo mielony
oliwa z oliwek
cytryna do skropienia
WYKONANIE:
makrelę obieram ze skóry i mocno rozdrabniam, delikatnie skrapiam sokiem z cytryny i łączę z drobno posiekanym koprem;dodaję kilka kropel oliwy z oliwek, pokrojone w drobną kostkę korniszony i doprawiam pieprzem; podaję na grillowanej, ciepłej bagietce z ćwiartkami cytryny do skrapiania;

pasta kanapkowa z makreli i koperku

Komentarze

komentarze

Comments are closed.

Powered by: Wordpress