DO CHLEBA PRZYSTAWKI

GRYCZANO – PIECZARKOWA PASTA KANAPKOWA

Udostępnij
Facebookpinterest

gryczano pieczarkowa pasta kanapkowa

SKŁADNIKI:
1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej (palonej)
ok. 100 g pieczarek
1/2 dużej cebuli
2 ząbki czosnku
200 g białego sera (można zastąpić tofu)
garść natki pietruszki
2-3 łyżki oleju do smażenia
sól, pieprz – do smaku
WYKONANIE:
cebulę i czosnek drobno kroję i podsmażam przez chwilę na oleju, dorzucam do nich pokrojone pieczarki, doprawiam wszystko solą, pieprzem i pozostawiam na ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie; kaszę łączę z białym serem i miksuję na gładką masę, dodaję do niej podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem i ponownie miksuję (jeśli masa jest zbyt gęsta dodaję odrobinę wody); doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję drobno posiekaną natkę, mieszam i… gotowe!

gryczano pieczarkowa pasta kanapkowa

Komentarze

komentarze

Comments are closed.

Powered by: Wordpress